logo

Tjekliste til hjemmesidedesign

Stil krav til dit webbureau, så dine kunder ikke jages væk, og så siderne bliver fremtidssikrede.

Webstandarder

Forlang, at hjemmesiden overholder webstandarderne. Tjek din hjemmeside, hvis du vil vide, om din nuværende side overholder standarderne.

Browserfunktion

Forlang, at siden virker i de forskellige internetprogrammer. Selvom man overholder standarden, kan der være små forskelle i programmernes fortolkning af koderne. Det er dog nemmere at tage hensyn til de små forskelle, når man har kodet efter standarderne, end at skulle lave særskilte versioner til hvert program/internetapparat.

Browsertjek

browsercam.com kan du åbne en gratis 24-timers adgang til at tjekke din hjemmesides udseende i en mængde internetprogrammer og i forskellige versioner af dem. Derved kan du f. eks. tjekke din side i Internet Explorer 5.5 og Firefox 1.5, også selvom du ikke har programmerne installeret. Alternativt kan du få tjekket din side gratis på http://browsershots.org. Her kan det dog tage længere tid, før du kan se resultatet. Et andet gratis alternativ er Total Validator.

Uden ekstra komponenter

Forlang, at siden virker, uden at brugerne tvinges til at installere diverse ekstra komponenter i deres internetprogrammer. Det vil sige, at hvis der er indhold på siden, som kræver ekstra komponenter, så skal siden have et såkaldt fall back-system, så den også virker hos dem, der ikke har komponenterne installeret.

Automatisk tilpasning til vindue

Forlang, at siden kan vises i den bredde internetprogram, som brugerne selv ønsker, og at siden kan udskrives, uden at der bliver fraklippet dele af sidens egentlige information.

Ingen rammesæt

Afvis at lade siden designe med brug af rammesæt. Brug af rammesæt har en lang række uheldige bivirkninger.